måndag 11 maj 2015

Potatisen i jorden

Idag kom potatisen äntligen i jorden. Två rader Amandine och fyra rader mandel. Sedan satte jag fyra potatisar i en av odlingsbäddarna. Kanske kan bli en lite tidigare skörd av dessa. Potatisen har legat och förgrott inne i hönshuset på lätt fuktad jord i bra precis en månad. Lite blad hade de hunnit få och särskilt Amandine hade utvecklat stora rotsystem, så det var nästan svårt att sära på potatisen. Har grävt upp ett helt nytt potatisland nedanför röken. Det märktes på den fina jorden att denna plats odlats tidigare, dock inte av oss under de 11 år vi bott här.

Kristi himmelfärds närmar sig och då ska tegelgolvet komma på plats i växthuset och sedan kan vi ställa i ordning på riktigt. Hittade ett gammalt vagnshjul på den lokala köp och säljsidan på blocket. Tänkte hänga det i taket och använda som lampa. Får se hur det blir.

Det är rätt skönt att sommaren låter vänta på sig, men växterna inomhus börjar bli otåligt stora och skulle nog trivas bättre i växthusena. Det är dock för kallt fortfarande om nätterna. Och jag är för snål för att värma upp det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar